Bygninger, broer og veje står for 30 % af Danmarks CO2-udledning, og byggeriet spiller derfor en central rolle i den grønne omstilling.
For nylig afleverede klimapartnerskaberne, som regeringen har nedsat til at give deres bud på, hvordan vi når i mål med den grønne omstilling, deres forslag til, hvordan man frem til 2030 kan reducere CO2-udledningen med 5.800.000 ton om året.
Klimapartnerskaberne peger adskillige steder på netop standarder som redskaber til at understøtte den grønne omstilling- ikke mindst når det kommer til byggeriet. Det kan du bl.a. læse mere om her:
Standarder er med til at sikre et fælles grundlag for arbejdet med bæredygtigt byggeri og dermed bane vejen for udbredelsen af nye bæredygtige løsninger.
Her på siden kan du blive klogere på standarders betydning for bæredygtigt byggeri.
Bygge- og anlægsbranchen står for omkring 40 procent af samfundets ressource- og energiforbrug og en tredjedel af den samlede danske affaldsmængde. Nu har den danske branche sat sig i spidsen for udviklingen af europæiske løsninger til et cirkulær...
Nåede du ikke at se Dansk Standard og Miljømærkning Danmarks Morgenbriefing, fik du ikke det hele med eller vil du gerne gense det – så kan du finde optagelsen her på siden, hvor du også kan se oplægsholdernes slides.
Standarder og miljømærker kan være med til at understøtte omstillingen til en mere bæredygtig fremtid og indfri FN’s verdensmål. Derfor foreslår Dansk Standard en række konkrete initiativer som indspil til regeringens kommende danske handlingsplan...
Standarder og Svanemærket gør det nemmere at dokumentere de faktiske miljømæssige gevinster i byggeriet og letter omstillingen til et mere bæredygtigt og cirkulært byggeri, der kan betale sig både på den korte og den lange bane. I Gladsaxe Kommune...